"Janina looked after our little boy a few days a week for a few months. He was not yet 2 at that time. I remember feeling so comfortable during this time, knowing that my son was in great hands. Janina was great with changing, nappies, nap time routines, meal times as well as managing my son’s allergies. He also loved Janina, and all the fun they had together, playing at home, at the park, or the playground."

 

- 1,5v lapsen vanhempi
 

 

"Suvi on ollut säännöllisesti hoitamassa nyt neljävuotiasta tytärtämme viimeisen 1,5vuoden aikana. Tyttäremme on kiintynyt Suviin alusta asti ja nauttii siitä että Suvi jaksaa leikkiä hänen kanssaan, pelata pelejä, piirrellä ja askarrella, ja välillä ihan vaan jutella ilman kummempaa ohjelmaa. Suvista on tullut lapsellemme läheinen tärkeä aikuinen ja ystävä jota hän odottaa aina ilolla lapsenvahdiksi. Myös meille vanhemmille on tärkeää tietää, että kotona on lastenhoitaja johon luotamme täysin ja saamme välillä itse yhteista vapaa aikaa kodin ulkopuolella. Suvi hoitaa rauhallisesti yöunille nukutukset vaikka lapsella pieni ikävä iskisi väsyneenä. Suosittelen lämmöllä Suvia, koska hän aidosti välittää että lapsella on hyvä olla."

 

- 4v lapsen vanhempi

 

"Me ollaan perhe joka asuu Australiassa ja Janina asui meidän perheessä Au Pairina yli puoli vuotta. Janina on erittäin lämmin ja hyväsydäminen ihminen ja meidän lapset rakastaa Janinan seuraa. Janinasta tuli heti osa meidän perhettä ja ei oltaisi ikinä haluttu hänen palaavan kotiin😊 voin suositella Janinan ihanaa hoivaa kaikille vanhemmille!"

 

- 4- ja 6v lasten vanhempi

 

 

VALOVERSUMIN TARINA

 

Lastenhoitopalvelu Valoversumin takana on kaksi nuorta yrittäjäystävystä, Janina Viljanen ja Suvi Rinne.

 

"Tapasimme vuonna 2018 opintojen merkeissä. Ystävyytemme alkoi kuitenkin vasta kesällä 2020, kun löysimme toisemme uudelleen ja tutustuimme syvemmin. Kahden vuoden aikana olivat matkustelu, henkinen kasvu ja lasten kanssa työskentely muovanneet kummankin ajatusmaailmaa niin, että yhteinen sävel löytyi täysin uudella tavalla.

 

Meitä yhdistää elämänilo, aitous, tunneäly, uteliaisuus, empaattisuus, herkkyys, halu auttaa muita sekä kiinnostus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Valoversum syntyi puhtaasta auttamisen halusta, rohkeudesta sekä uteliaisuudesta ympäröivää maailmaa kohtaan. Näiden pohjalta haluamme olla osana luomassa entistäkin valoisampaa tulevaisuutta.

 

Idea omasta lastenhoitopalvelusta syntyi 2021 syksyn kauneimpaan ruska-aikaan. Olimme huomanneet kumpikin tahoillamme lapsiperheiden pulan luotettavista lastenhoitajista. Emme voineet vastata kaikkeen kysyntään, joten päätimme luoda tilan, jonne lapset voisivatkin tulla luoksemme. Hyppäsimme ideaan rohkeasti, vahvaan visioomme luottaen. Syvän ystävyyssuhteemme, itsetuntemuksemme sekä verkostojemme avulla idean tuominen konkretiaan tapahtui nopeasti. Muutamassa kuukaudessa yritys oli julkaisua vaille valmis ja olimme innokkaina valmiit kohtaamaan ensimmäiset asiakkaamme."

 

valoversum 

 

 

 "Valoversumissa jokainen saa olla oman tähtitaivaansa kirkkain tähti"

 

 

Meille jokainen lapsi on yhtä arvokas ja mahtava juuri sellaisena kuin on. Tärkeimpänä tehtävänämme on onnistua luomaan luottamus jokaisen perheen ja lapsen kanssa. Kohtaamme lapset ja aikuiset omina itsenämme, herkkinä ja vastuuntuntoisina lastenhoitajina. Luomme sydämestä käsin turvallisen tilan kaikelle toiminnallemme niin synttäreiden, tapahtumien kuin lastenhoidon aikana.

 

valoversum oy

"Suvi on hoitanut 1- ja 3-vuotiaita lapsiamme viikoittain (tai useammin) nyt puolen vuoden ajan. Suvin ammattitaito ja läsnäolo lasten kanssa on poikkeuksellista. Suvi loi molempiin lapsiimme heti vahvan ja turvallisen kontaktin. Kuopuksemme oli silloin 11 kuukautta ja vierasti monia. Varautunut ja hitaasti lämpeävä esikoisemme oli juuri täyttämässä kolme vuotta. Suvi tutustui lapsiimme voittaen heidän ja koko perheemme luottamuksen kertaheitolla. Ihailen Suvin poikkeuksellista kykyä vuorovaikuttaa ja olla läsnä hetkessä. Hän osaa tasapainoilla herkällä otteella kuuntelemisen ja toisaalta tilanteen ohjaamisen välillä. Tämä mahdollistaa sen, että hän antaa lapsille tilaa ja tarttuu heidän ehdotuksiinsa kuitenkin pysyen aina valmiina tarjoamaan ohjausta tai positiivisia virikkeitä. Koen, että tämä turvallinen ja läsnäoleva olemisen tapa on Suvin ammattitaidon ytimessä. Tiedän, että lapseni voivat hyvin hänen kanssaan. Kun tulen kotiin, lapseni ovat rauhallisia ja iloisia. Suvi on lunastanut paikkansa korvaamattomana osana perheemme arkea. Hän näkee lapset ja koko perheemme kokonaisuutena ja vie arkea kauniisti eteenpäin poissaollessamme. Luotan Suviin täysin, ja hänen kanssaan on myös helppo hoitaa kaikki käytännön asiat. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Suvin työhön. Voin suositella Suvia täydestä sydämestäni kaikenlaisiin lastenhoidollisiin tehtäviin."

 

- 1- ja 3v lasten vanhempi

 

Suvi on hoitanut 8v poikamme ja 10v tytärtämme satunnaisesti muutamana eri kesänä. Suvi on luotettava, oma-aloitteinen ja energinen ja tulee erittäin hyvin toimeen lasten kanssa."

 

 - 8- ja 10v lasten vanhempi

 

 

ME LASTENHOITAJINA

- Asiakkaiden sanoin -

Janina Viljanen (24, kuvassa vasemmalla) on toinen Valoversumin perustajista. Janinalla löytyy lastenhoitokokemusta niin Suomessa kuin ulkomailta ja hänen ymmärtäväinen, inspiroiva ja aurinkoinen persoonansa on valloittanut jo monet perheet. Janina on myös toiminut ringette-valmentajana nuorille, liikuntatuntien sijaisena sekä ohjannut tuolijumppaa ikäihmisille. Tällä hetkellä Janina myös opiskelee kundaliinijoogaohjaajaksi.

Suvi Rinne (25, kuvassa oikealla) on toinen Valoversumin perustajista. Suvin lastenhoitokokemus sisältää työskentelyä niin päiväkodeissa kuin kymmenissä eri perheissä sekä puolivuotisen au pairina. Luonteeltaan Suvi on empaattinen, välittävä ja heittäytyvä. Suvi aloittaa syksynä 2022 kasvatustieteiden opinnot varhaiskasvatuksen opettajaksi.

VALOVERSUMIN PERUSTAJAT