leikkisää ja luontevaa

luotettavaa ja läsnäolevaa

lastenhoitoa 

suurella sydämellä

MIKSI VALOVERSUM?

Takaamme lapselle turvallisen tilan leikille, itsensä toteuttamiselle, luovuudelle ja uusien taitojen kokeilemiselle. Toteutamme sydänlähtöistä ja luotettavaa lastenhoitoa aidolla läsnäololla ja huomioimme lapsen tunteet kaikessa tekemisessämme. Lastenhoitajat asettuvat lapsen leikin tasolle toimien samanaikaisesti turvallisina ja luotettavina aikuisina. Valoversumissa lapset saavat kokea tulevansa kuulluksi, nähdyksi, arvostetuksi ja hyväksytyksi.

 

Haluamme luoda vanhemmille mahdollisuuden omaan vapaa-aikaan, ilman huolta perheen pienimpien pärjäämisestä. Vanhemmat pääsevät keskittymään vapaasti esimerkiksi omaan hyvinvointiin, parisuhteeseen tai iltatöihin. Luotettava ja helppo palvelumme takaa lapsellesi hyvän hoitopaikan tarvittavaksi ajaksi iltapäivisin ja iltaisin. Valoversumiin ovat tervetulleita kaikki lapset kielitaidoista, taustoista tai muista tekijöistä riippumatta.

Lastenhoitajilta löytyy hyvä englannin kielen taito ja lisäksi hieman muita kieliä.

 

PALAUTTEITA AIEMMISTA

LASTENHOITOKOKEMUKSISTAMME:

 

"Janina looked after our little boy a few days a week for a few months. He was not yet 2 at that time. I remember feeling so comfortable during this time, knowing that my son was in great hands. Janina was great with changing, nappies, nap time routines, meal times as well as managing my son’s allergies. He also loved Janina, and all the fun they had together, playing at home, at the park, or the playground."

- 1,5v lapsen vanhempi
 

"Suvi on ollut säännöllisesti hoitamassa nyt neljävuotiasta tytärtämme viimeisen 1,5vuoden aikana. Tyttäremme on kiintynyt Suviin alusta asti ja nauttii siitä että Suvi jaksaa leikkiä hänen kanssaan, pelata pelejä, piirrellä ja askarrella, ja välillä ihan vaan jutella ilman kummempaa ohjelmaa. Suvista on tullut lapsellemme läheinen tärkeä aikuinen ja ystävä jota hän odottaa aina ilolla lapsenvahdiksi. Myös meille vanhemmille on tärkeää tietää, että kotona on lastenhoitaja johon luotamme täysin ja saamme välillä itse yhteista vapaa aikaa kodin ulkopuolella. Suvi hoitaa rauhallisesti yöunille nukutukset vaikka lapsella pieni ikävä iskisi väsyneenä. Suosittelen lämmöllä Suvia, koska hän aidosti välittää että lapsella on hyvä olla."

- 4v lapsen vanhempi

 

"Me ollaan perhe joka asuu Australiassa ja Janina asui meidän perheessä Au Pairina yli puoli vuotta. Janina on erittäin lämmin ja hyväsydäminen ihminen ja meidän lapset rakastaa Janinan seuraa. Janinasta tuli heti osa meidän perhettä ja ei oltaisi ikinä haluttu hänen palaavan kotiin😊 voin suositella Janinan ihanaa hoivaa kaikille vanhemmille!"
- 4- ja 6v lasten vanhempi

 

 

"Suvi on hoitanut 1- ja 3-vuotiaita lapsiamme viikoittain (tai useammin) nyt puolen vuoden ajan. Suvin ammattitaito ja läsnäolo lasten kanssa on poikkeuksellista. Suvi loi molempiin lapsiimme heti vahvan ja turvallisen kontaktin. Kuopuksemme oli silloin 11 kuukautta ja vierasti monia. Varautunut ja hitaasti lämpeävä esikoisemme oli juuri täyttämässä kolme vuotta. Suvi tutustui lapsiimme voittaen heidän ja koko perheemme luottamuksen kertaheitolla. Ihailen Suvin poikkeuksellista kykyä vuorovaikuttaa ja olla läsnä hetkessä. Hän osaa tasapainoilla herkällä otteella kuuntelemisen ja toisaalta tilanteen ohjaamisen välillä. Tämä mahdollistaa sen, että hän antaa lapsille tilaa ja tarttuu heidän ehdotuksiinsa kuitenkin pysyen aina valmiina tarjoamaan ohjausta tai positiivisia virikkeitä. Koen, että tämä turvallinen ja läsnäoleva olemisen tapa on Suvin ammattitaidon ytimessä. Tiedän, että lapseni voivat hyvin hänen kanssaan. Kun tulen kotiin, lapseni ovat rauhallisia ja iloisia. Suvi on lunastanut paikkansa korvaamattomana osana perheemme arkea. Hän näkee lapset ja koko perheemme kokonaisuutena ja vie arkea kauniisti eteenpäin poissaollessamme. Luotan Suviin täysin, ja hänen kanssaan on myös helppo hoitaa kaikki käytännön asiat. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Suvin työhön. Voin suositella Suvia täydestä sydämestäni kaikenlaisiin lastenhoidollisiin tehtäviin."

- 1- ja 3v lasten vanhempi

 

"Suvi on hoitanut 8v poikamme ja 10v tytärtämme satunnaisesti muutamana eri kesänä. Suvi on luotettava, oma-aloitteinen ja energinen ja tulee erittäin hyvin toimeen lasten kanssa."
 - 8- ja 10v lasten vanhempi

 

 

 

 

 

 

 

TARINAMME

 

Valoversumin perustajat, lastenhoitajat Janina ja Suvi tapasivat vuonna 2018 opintojen merkeissä. Yhteinen taival alkoi kuitenkin vasta kesällä 2020, kun he löysivät toisensa uudelleen ja tutustuivat syvemmin. Kahden vuoden aikana olivat matkustelu, henkinen kasvu ja lasten kanssa työskentely muovanneet kummankin ajatusmaailmaa niin, että yhteinen sävel löytyi täysin uudella tavalla.

 

Janinaa ja Suvia yhdistää elämänilo, aitous, tunneäly, uteliaisuus, empaattisuus, herkkyys, halu auttaa muita sekä kiinnostus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Valoversum syntyi puhtaasta auttamisen halusta, rohkeudesta sekä uteliaisuudesta ympäröivää maailmaa kohtaan. Näiden pohjalta haluamme olla osana luomassa entistäkin valoisampaa tulevaisuutta. Pyrimme lähitulevaisuudessa tekemään töitä vaikuttaaksemme lasten kokonaisvaltaiseen hyvinvointikulttuuriin.

 

"Idea Valoversumista syntyi 2021 kauneimpaan ruska-aikaan. Olimme huomanneet kumpikin tahoillamme lapsiperheiden pulan luotettavista lastenhoitajista. Emme voineet vastata kaikkeen kysyntään, joten päätimme luoda tilan, jonne lapset voisivatkin tulla luoksemme. Vahvan ystävyyssuhteemme, itsetuntemuksemme sekä verkostojemme avulla idean tuominen konkretiaan tapahtui nopeasti. Muutamassa kuukaudessa yritys oli julkaisua vaille valmis ja olimme innokkaina valmiit kohtaamaan ensimmäiset asiakkaamme."

 

FILOSOFIAMME

 

 

 "Valoversumissa jokainen saa olla oman tähtitaivaansa kirkkain tähti"

 

 

Meille jokainen lapsi on yhtä arvokas ja mahtava juuri sellaisena kuin on. Tärkeimpänä tehtävänämme on onnistua luomaan luottamus jokaisen perheen ja hoitolapsen kanssa. Kohtaamme lapset ja aikuiset omina itsenämme, herkkinä ja vastuuntuntoisina lastenhoitajina. Luomme sydämestä käsin turvallisen tilan kaikelle toiminnallemme.

 

 

Arvojamme ovat:

 

Läsnäolo

Aitous 

Turvallisuus

Sydänlähtöisyys

Vapaus & Huolettomuus

 

Suvi Rinne (kuvassa oikealla)

 on 24-vuotias pienellä paikkakunnalla kasvanut empaattinen ja iloinen persoona. Lastenhoitokokemusta löytyy vuodesta 2015 saakka kymmenistä eri perheistä sekä lukuisista keikoista päiväkotisijaisena useamman vuoden ajalta. Pohjalla on myös MLL:n lastenhoitokurssi (60h). Suvi on ollut puoli vuotta aupairina Italiassa, minkä takia hän ymmärtää ja puhuu jonkin verran italiaa. Lisäksi Suvi osaa hyvin ruotsia sekä vähän venäjää. 
Liikunnallisen taustan omaava Suvi nauttii vapaa-ajallaan urheilusta ja luovasta tekemisestä, kuten kirjoittamisesta ja piirtämisestä. Luonteeltaan Suvi on iloinen, leikkisä, välittävä ja ymmärtäväinen.

Janina Viljanen (kuvassa vasemmalla) 

on 23-vuotias Raumalla kasvanut ilopilleri. Lastenhoitokokemusta löytyy eri perheistä, päiväkodeista ja ala-asteen koulunkäyntiavustajana. Lisäksi Janina on matkustellut ja hoitanut lapsia ulkomailla eri perheissä vauvoista kouluikäisiin saakka. Kokemusta löytyy myös ringeten apuvalmentajana toimimisesta, lukion liikuntatuntien sijaistamisesta ja ikäihmisten jumppien vetämisestä. Pohjalla on myös MLL:n lastenhoitokurssi (50h). Lasten kanssa oleminen on heittäytyvälle, empaattiselle ja energiselle persoonalle luontevaa. Janina kokee omasta tunneälystä sekä omien tunteiden tiedostamisesta, oppimisesta ja henkisestä kasvusta olevan suurta hyötyä lasten kanssa toimimisessa. Musikaalisen, liikunnallisen ja taiteellisen harrastetaustan omaava Janina kouluttautuu tällä hetkellä myös kundaliinijoogaohjaajaksi.